От 3 декември 2022 г. започва Международният фестивал за детско

...
 От 3 декември 2022 г. започва Международният фестивал за детско
Коментари Харесай

Международният младежки медиен фестивал „Арлекин“ обединява в Рим младежи от България и Италия

 

От 3 декември 2022 година стартира Международният фестивал за детско и младежко медийно изкуство „ Арлекин “, който тази година ще се организира в Рим. Мотото му е „ Светът в моите очи “ и има за цел да подтиква детското и младежко творчество и съзидателност в региона на медийните изкуства.

 

Той е място за сливане на българските деца по света, място за личностно израстване на децата и младежите, разкриване на гении, придобиване на умения за обществена изява и отбрана на планове пред съперници и жури.

 

В МУЗИКАЛНИЯ КОНКУРСучастниците би трябвало да изпълнят една известна ария по личен избор. Победителите получават премия статуетка, грамоти, присъединяване без кастинг на Международен фестивал за детско и младежко медийно изкуство “Арлекин “ 2023 два дни ол инклузив във Варна.

 

В конкуренцията ще вземат участие български и италиански деца от 5 до 18 години.

 

В направление КИНО участниците в границите на два дни би трябвало да снимат и инсталират къс филм или рекламен спот със заглавие „ Защо одобрявам Рим? “. По време на снимането и монтажа на клипа, те ще могат да разчитат на онлайн консултация от екипа на фестивала.

 

На тези, които са снимали и посочили посредством творбите си, че са научили изразните средства нужни за изработката на клип, ще се издаде документ за усвоено първо равнище във видеопроизводството.

 

" Фестивалът е място за сливане на българските деца по света, място за личностно израстване на децата и младежите, разкриване на гении, придобиване на умения за обществена изява и отбрана на планове пред съперници и жури ",  сподели Венета Ненкова, създател на Българското учебно заведение в Рим и ръководител на Културна асоциация „ Паралел 43 “ в Рим.

 

Домакини на събитието са спечелилите премията „ Арлекин “ за монтаж на варненското издание на фестивала – младежи от българското учебно заведение,,Илия и Асен Пейкови,. По тяхна самодейност се организира фестивалът в Рим, поддръжката на българското посолство в Италия, Държавната организация за българите в чужбина, Италианския културен институт.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР